Бойко Борисов: ПП не знаят колко подъл е Рашков, накрая ще излови и тях

При мен токът щеше да е 80 лева, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 21 юли 2022 10:30 | 21 юли 2022 10:27, Нели Христова
360
Бойко Борисов: ПП не знаят колко подъл е Рашков, накрая ще излови и тях
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов бе на посещение в храм "Свети Пантелеймон", който се намира в град Каспичан. Партия ГЕРБ е дарила 120 000 лева на варненския храм.

Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от митрополит Йоан.

"Да не правим сметка на Господа колко сме дали", каза Бойко Борисов.

"Надявам се, че в края на ноември, ще открием църквата. Но от партиите, само ГЕРБ ни е помогнала", отбеляза митрополит Йоан.

На излизане от храма Борисов заръча да се загасят лампите, защото цената на тока скача. Пред журналисти, събрани пред храма, той коментира последните важни теми в държавата - покачващите се цени и вероятното създаване на ново правителство.

"Катастрофа. Промяната ви доведе катастрофа. Снощи беше 700 - 800 лева, днес ще е абсолютен рекорд - 1200 лева за мегават час. При лошия модел Борисов - 80 лева. Честито на промяната, на всички българи. Не че ме радва, страдам. Това е абсолютен колапс за икономиката, за бизнеса и докато далаверата им не свърши, защото на  границата в момента чудовищна контрабанда. От Украйна влиза зърно. В Силистра по 250 тира минават без никакъв контрол. Същото е с бензина, с нафтата, докато вие плащате по 3,20 лв.",  коментира Борисов.

Според него цената е толкова висока, защото властта краде.

"Въглищата са български, миньорите са български, АЕЦ "Козлодуй" е български, "Мариците" са български. Нищо не налага да се вдига цената на тока. При мен щеше да е 80 лева", заяви лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали смята, че ще бъде съставено ново правителство, Борисов отговори:  "Те в момента всеки ден са като на електромер и ви крадат от тока, от нафтата, от бензина. Всеки ден трупат в офшорките си огромни печалби, всеки ден им е ценен."

"В други, бели държави, се говори кой ще е премиерът, кой ще е финансовият министър, кой ще е социалният. Тука в програмата на нашите хубавци има само едно име и само едно нещо - Рашков на КПКОНПИ, за да може да им прикрие далаверите. Не си мислете, че ние се притесняваме от Рашков. Той иска да е там, за да може откраднатите пари да им ги пазят", допълни Бойко Борисов и заяви, че те "не знаят колко подъл човек може да бъде Бойко Рашков. "Накрая ще го излови и тях", категоричен бе лидерът на ГЕРБ. "Или ще ги държи в подчинение."

"Цитирам Кирил Петков, че ИТН са мафията. Вчера мафията си прави правителство. Ако има правителство, то ще е на мафията. Или едното не е вярно, или другото. Кое е вярно? ИТН мафия ли са или не са? И ако направят правителство с ИТН, това означава ли, че мафията е направила правителство", запита Борисов.

"Меркел навремето ми казваше: "Странни хора сте вие българите, гледате само кой ще ви е вътрешния министър". И ако се върнете назад във времето - такава беше модата. В Германия се гледа кой ще е финансовият и социалният. В България единственото важно днес е дали ще има КПКОНПИ на Рашков. Нищо друго - ток, газ, вода, инфраструктура, не съществува."

Според социолозите, ако има предсрочни избори, ГЕРБ ще е първа политическа сила. Запитан какъв ще е полезният ход на партията, Борисов заяви: "За съжаление няма оправяне. Много работа ще трябва, за да може да се оправи това, което Промяната нанесе на тези хора. До края на годината поне 5 млрд. дълг им трябват, за да вържат някак си баланса. Газът онзи ден се вдигна с 32% недемократично, нямащо нищо общо с правовата държава, защото няма как на 13 юли да вдигнеш газа от 1 юли. Тези от първи до 13-ти как са си формирали цените?"

По думите му, цената на газа за август ще стане ясна около 15-ти и ще бъде с 60% по-висока. "Но техният партиен КЕВР ще мълчи", заяви бившият премиер.

"Това, ако бяхме ние, тази корупция в износа на оръжия... Една хилядна от това, което правят те, да бяхме направили от ГЕРБ, щяхте да ни разсипете!", заяви Борисов. "При мен е лоша джипката, при тях е готина джипката."

"Някой от вас може ли да каже със сигурност, че не изнасяме оръжие за Украйна", запита Борисов. "Хлябът си е скъп, олиото си е скъпо, слънчоглед - контрабанда от Украйна. Тази промяна българинът най-добре ще я усети есента", заключи Борисов и заяви, че за ГЕРБ е много добре да има нови избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
4
 
4
 
! Отговори
Умен преди 1 година
Бойко колко хитър тръгни по селата и ги разправяй тия ПП донесла тези цени за това в цял свят не виждана инфлация .войната и пандемията оттърваха ББ от това всички да видят реално колко сте крали
270
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче пък знаем колко подъл си ти.
269
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОРИСОВ ЛИДЕР ПОЛИТИК ДИПЛОМАТ
268
2
 
2
 
! Отговори
бойкоумре преди 1 година
Всички ще като теб, Спокойно .
267
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Про стия дебелак уж много набожен ги раздава, а постоянно се кръсти наобратно.
266
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Цъкайте бе. Купувам дупетати на кило. 2 за лев.Слави каза за 10 имаш отстъпка. Ха ха ха
265
1
 
2
 
! Отговори
Кир ВЕЛИКИ преди 1 година
Ас сам принца на ваште ме4ти. Не си мисли за друг крал. Ище 234 гидини управляван и така. Малко или много съм царя тук. Коля и беса с Рашков йапутчето мръсно - тоя има повечвще пари ор мен.
264
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо още медиите обръщат внимание на глупостите,които ежедневно дрънка простия?Не ви ли е обидно?
263
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Ей, мишки. Ще тегля заеми до откат. Баце къткаше пенсионериъе с 50 кинга аз ще чаткам оркиъе с бензина и нафтата.
262
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подъл е,щото те арестува ли?Мореее,ти си за доживотен затвор престъпнико крадлив!
261
0
 
2
 
! Отговори
Мая преди 1 година
А аз кога ще се натикам вътре? Свъшват кинтите...
260
5
 
1
 
! Отговори
Радевия преди 1 година
Трениран съм в НАТО. Управлявам вече 2 години тая губерния. Правя каквото си искам. Служебни правителства ми казаха че ще има още 3 години. Как е а?
259
0
 
3
 
! Отговори
Божката преди 1 година
Еййййй мисири. Кога ще се прибирам бе.
258
8
 
2
 
! Отговори
Барека преди 1 година
Киро и хАсен са мръсни кучета. Да се махат на мига. Явно трябва СИЛНА ръка тук. Меки китки продаващи добавки не стават. Бойко няма визия за бъдещето, но като пожарникар знае нак се действа в критична ситуация. Минуси слагайте, но е така, нали?
257
9
 
2
 
! Отговори
Радж преди 1 година
Баце е велик
256
10
 
5
 
! Отговори
Политсексолог преди 1 година
Мачкай Бойко...и нека фенките на Леля Асена Василева да стенат незадоволени....
255
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отобуса е за Каспичан
254
1
 
8
 
! Отговори
Трепери му ..... преди 1 година
И тях щял да излови ? Ама първо Вас !
253
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А той щом се прави на набожен няма ли кой да го научи, че като се влиза в Храм, човек ТРЯБВА да се прекръсти и поклони, или той не може едновременно да се справи интелектуално, щото трябваше на входа да целуна ръката и кръста и забрави ?!?
252
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакси не разбрах как храмът в Каспичан стана варненски още в първия абзац ?!? Дали писателите имат нужда от drug test, или са просто неостри ?!?